Max Factor - Colour elixir giant pen stick

30.4.13

Na Facebook stranici sam vam rekla kako imam slika za tri nova posta, pa da krenemo ...

Isprobala sam, i recenziraću, dva nova proizvoda iz Max Factora. 
Jedan od njih je Colour elixir, giant pen stick odnosno ruž u olovci a sutra vam tipkam post i o
 Max Factorovoj CC kremi . ( novitet u svijetu tečnih podloga, sa BB na CC kreme ) ...

Šta je ovo ustvari ?

Kremasta olovka - ruž . To znači ovaj " giant pen " možete koristiti kao olovku za usne ili kao ruž. 
Dovoljno precizan, a opet kremast ...

Postoji ukupno 6 nijansi .
Sramota me što ću sad ovo napisati ali nisam u DMu spazila koliko je kod nas stiglo, čini mi se
3 ili 4 . Editovaću naknadno post čim provjerim . Uglavnom, novitet na tržištu,
barem kad je riječ o Max Factoru . Možete ih naći u DMu, CMu a cijena je 9,95KM .

Ne postoji gramaža jer bi to bilo malo smiješno za olovčicu :)
Rok trajanja je 36 mjeseci nakon otvaranja, a budimo realni, osim ako svaki dan nećete mazati jednu jedinu, nema šanse da je ni za to vremena potrošite .


Ja imam dvije nijanse i to Designer blossom i Vibrant pink .
Što se tiče nijanse Designer blossom na prvi mah je to crvena boja, na swatchevima ima blagu primjesu narandžaste dok je na usnama od blago crvene, do zagasite, tamnije a sve u zavisnosti od toga kako i koliko ga stavite . Vibrant pink samim svojim imenom govori sve  ... Pink koja na usnama poprima električnu rozu nijansu, čisto roza  bez ikakvih primjesa .



Koristila sam obe olovke neizmjenično i to već neko vrijeme a nisam još nikako morala da ih " šiljim " što je super a i ni to nije komplikovano, samo vam treba ono široko šiljalo i to je to .
Designer blossom ima slabiju pigmentiranost od Vibrant pink nijanse ...
( a to se vidi i na swatchevima )
Možete da ih koristite kao olovku za usne, da " porubite " neki ruž ali ne vidim svrhu toga kad već možete da ih koristite kao pravi, pravcati ruž . Kremaste su i poprilično se lako nanose . U zavisnosti od toga koliko slojeva stavite i  boja će da se mijenja . Pa tako, ako lagano utapkate ruž, boja neće biti izražena i upadljiva ali ako namažete, onako, muški, shvatićete da izgleda jače i do izražaja dolazi pigmentovanost ( naročito kod VP ) . Utapkavanjem dobijete mat izgled, jer nema nikakvih sjajnih čestica dok nanošenjem 2 -  3 sloja,
dobijete boju koja izgleda kao sjaj za usne .



* Swatch direktno na suncu i drugi, makro i u hladu *


Jako su postojani, skoro pa neizbrisivi sa usana bez obzira koliko jedete, pijete ili pričate .
Boja stoji i ne mrda !

Ne preslikavaju se ali pomalo se skupljaju na suhim dijelovima usana i isušuju dodatno ali to možete
riješiti slojem balzama za usne prije same olovke .

Lako ih skinete brzim potezom tufera natopljenim micelarnom ili vlažnim maramicama . Pozitivno ili negativno, sami odlučite, ali sama voda ništa ne može da uradi.  Ako me pratite duže vrijeme mogle ste skontati kako nisam fan boje na usnama, uvjerena sam kako mi ne stoji dobro i izbjegavam sve što nije nude . Međutim, nakon ove dvije olovke to se promjenilo .

Zašto ? E pa zato što mogu da doziram količinu a i jačinu . Mogu da dodam dvije - tri tačkice koje ću lagano utapkati na usne, sa ili bez neke nude podloge a mogu i da pojačam nijansu a opet da ne izgleda pretjerano . Zbog toga mi se najviše i sviđaju . I Designer blossom i Vibrant pink su divne nijanse, VP naročito za ljetni period kad se sve zašareni a sa DB možete eksperimentisati . Čak sam pokušala i varijantu nude ruža kao podloge a DB samo na sredini, lagano utapkati pa fiksirati puderom u prahu .

Dodatno fiksiranje po želji, čisto radi igranja sa bojom a inače, kao što sam rekla, stoje ludački, mogu sa sigurnošću da tvrdim da se prvobitno nanesena nijansa neće mijenjati makar 5h ... A jedete i pijete i pričate .

Suma sumarum, jakoo zanimljiv proizvod, ne tako skup, dostupan u DMu ili CMu . Lako se šilji, dugo traje, praktično za nošenje . Lako se i dozira, dugo drži . Minus je to što isušuje usne i skuplja se na suhim dijelovima pa će vam trebati balzam kao podloga.

Šta uopšte mislite o ovom tipu " ruža " ... Da li je to nešto što bi rado probale :) ?



You Might Also Like

34 komentari