Mixa Balancing cream za normalnu do mješovitu kožu

30.5.14

Ovu kremu koristim već neko vrijeme, kupljena je po drugi put pa mislim da je krajnje vrijeme i za recenziju koja će biti uvod za post o trenutnoj njezi kože lica...


Mixa je francuski brend koji u svojoj ponudi ima proizvode za njegu lica te za njegu bebine kože.
Kod nas su došli na tržište relativno skoro i nude svašta, od micelarne otopine preko mlijeka za čišćenje lica, dvofaznih skidača pa do kremica za različite tipove kože. Naravno, u regionu, BiH je poslednja dobila njihove proizvode ali 'ajde, ipak su tu i možete ih naći u DMu i CMu.

Pored ove kreme, isprobala sam i micelarnu otopinu o kojoj nisam pisala recenziju već ću je predstaviti kroz empties post kroz nekoliko rečenica. Ali da nastavim sa brendom i ovom kremom.

Mixini proizvodi su namijenjeni osjetljivoj koži, prvi proizvodi su nastali davne 1924.godine i svi proizvodi, od tad pa sve do danas se baziraju na sastojcima upravo za njegu kože koja je osjetljiva i sklona crvenilu, isušivanju, sastojci ne začepljuju pore, ne stvaraju nered. Meni je ovo brend "jeftinija verzija Avene linije za njegu osjetljive kože" i dostupna je, kako u apotekama, tako i u drogerijama.


Dolazi u tuba pakiranju od jako meke plastike ali je čep iznenađujuće čvrst i pouzdan. Cijena joj je u CMu, 13,8KM i za to dobijete 50ml proizvoda. Krema dolazi u maloj kartonskoj kutiji sa podacima i sastojcima. Kutija bi mogla biti zalijepljena da ne bi bilo otvaranja i čaprkanja ali u CMu postoje testeri, makar za ove kreme, pa ajde, bolje išta nego ništa. 
Mada, iskreno, ne bi me uopšte začudilo da neko i dalje otvara i čaprka. Žene su čudne. 

Iako je moja koža mješovita, sa izrazitooooo masnom T-zonom, odlučila sam da isprobam ovu kremu i nisam se pokajala. Trenutno naizmjenično koristim Mixu i svoju HG Avene kremu koja sve više i više pada u zaborav, toliko da sam evo ovu, kupila po drugi put a Avene stoji i čeka bolje (čitaj toplije dane).

Kremica je hipoalergena, bez parabena i dodanih boja, ima glicerin koji obećava hidrataciju ali i sastojke koji omogućavaju matiranje - barem tako piše. Djevojke sa masnom kožom, I NE POKUŠAVAJTE. Normalna i mješovita su idealne da budu njegovane sa Mixom jer zbilja pruža hidrataciju i donekle ne izaziva dodatno lučenje sebuma. Jako je lagana, brzo se upija, ne izaziva mi začepljenje pora niti bilo kakav nered na licu. Puderi jakooo lijepo sjedaju na nju, možda malo bolje oni koji su namijenjeni masnoj koži, ostali koje sam probala i kombinovala i nisu se najbolje slagali jer su cijelo vrijeme "sjedili", kao da se krema ne može upiti a ni puder setovati. Npr. sa Avon Calming effects imam takvu situaciju i sa ArtDeco Rich treatment dok je MaxFactor FF 3u1 ili Lasting performance ili Bourjois 123 idealno riješenje.



Solidno pakovanje, dostupna, ne čepi pore i ne izaziva nered. Super sarađuje sa dosta pudera, ugodnog mirisa i teksture, brzo se upija i ne izaziva dodatno lučenje sebuma. Odličan omjer cijene i količine koja se dobije ali i kvaliteta koji pruža. Kao što sam spomenula, jeftinija verzija za Avene kremice, tačnije, Avene Hydrance Optimale Legere i mislim da se svakako isplati isprobati...

Ako već niste, planirate li? :)

You Might Also Like

22 komentari